Klubberne er ved at runde af i verdens fodboldligaer, men der er stadigvæk masser af fodbold på programmet. Fra den 15. til den 30. juni finder U21 EM i fodbold sted i Tjekkiet, og Danmark stiller med et hold fuld af spændende talenter.

Vi har lavet den komplette guide til EM slutrunden i 2015.

Den komplette guide til U21 EM

Grupperne

Til U21 EM deltager der kun 8 hold. De er inddelt i to grupper med fire hold i hver, og to hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne og sikrer sig samtidig en plads til fodboldturneringen ved OL i Rio de Janeiro, der finder sted næste år.

Gruppe A

  • Danmark
  • Tyskland
  • Serbien
  • Tjekkiet

I gruppe A finder vi Danmark, som skal op imod Tyskland, Serbien og værterne fra Tjekkiet i de indledende kampe. Tjekkiet er det klart svageste hold i gruppen, og dem skal Danmark slå, hvis de skal gøre sig nogen som helst forhåbning om at gå videre til semifinalerne. Tyskland er de klare favoritter i gruppen, som Danmark nok får en del besvær med at slå.

Serbien er gruppens ubekendte faktor, men for at være sikret en semifinaleplads og dermed en plads til OL, skal Danmark som minimum have uafgjort mod serberne, som slog Spanien ud af kvalifikationen.

Har du lyst til at spille på Danmarks chancer? Så gå til vores oversigt med de bedste odds bonusser.

Gruppe B

  • England
  • Portugal
  • Italien
  • Sverige

Gruppe B er den stærkeste af de to grupper med England, Portugal, Italien og Sverige. England er udråbt til favoritter i turneringen sammen med Tyskland, men de får deres for, når de skal op imod Italien, som ved U21 EM i 2013 var i finalen – men tabte til Spanien.

Også Portugal virker stærke og har ikke mistet et eneste point i kvalifikationen. Sverige virker som det svageste hold i gruppen, men har vist gode takter og slog blandt andet Frankrig ud af turneringen.

Danmarks kampprogram

17. juni 2015 kl. 18:00: Tjekkiet-Danmark

20. juni 2015 kl. 20:45: Tyskland-Danmark

23. juni 2015 kl. 20:45: Danmark-Serbien

Vil du gerne læse om den kommende EM-slutrunde i 2020? Læs om fodbold EM 2020 her.

Danmarks trup

Selvom storprofilen Jores Okore meldte afbud i sidste øjeblik på grund af en knæskade, stiller Danmark stadig med et stærkt hold til U21 EM i Tjekkiet. I forsvaret kommer anfører Jannik Vestergaard fra Werder Bremen til at styre det defensive spil, mens Pierre-Emile Højbjerg fra Bayern München bliver blandt vores mest fremtrædende profiler.

I angrebet står danskerne lidt svagere efter skader til bl.a. Andreas Cornelius, men med Yussuf Poulsen eller Emil Berggren i front bør der alligevel være tyngde i front. Her kan du se hele Danmarks trup ved U21 EM 2015.

Målmænd
Jakob Busk, FC København
Frederik Rønnow, AC Horsens
David Jensen, FC Nordsjælland

Forsvarsspillere
Alexander Scholz, Standard Liege
Christoffer Remmer, FC København
Riza Durmisi, Brøndby
Jonas Knudsen, Esbjerg
Jannik Vestergaard, Werder Bremen
Patrick Banggaard, FC Midtjylland
Frederik Sørensen, Verona

Midtbanespillere
Andreas Christensen, Chelsea
Jens Jønsson, AGF
Lasse Vigen, Fulham
Pierre-Emile Højbjerg, Bayern München
Christian Nørgaard, Brøndby
Nicolaj Thomsen, AaB
Rasmus Falk, OB

Angribere
Pione Sisto, FC Midtjylland
Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Viktor Fischer, Ajax
Uffe Bech, FC Nordsjælland
Emil Berggreen, Eintracht Braunschweig
Nicolai Brock-Madsen, Randers FC