Hvem vinder det spændende Manchester derby d. 10. september 2016? Det spørgmål kan gøre enhver mand rig, for der er lagt op til en interessant kamp, der kan gå begge veje. Manchester United har ganske vist hjemmebane og Mourinho har en imponerende hjemmebanestatistik for hans tidligere klubber.

Vi tror derfor ikke på et nederlag til De Røde Djævle, omvendt kan begge hold leve med uafgjort. Det er tidligt på sæsonen og den gensidige respekt og håneret, kan gøre at begge mandskab vil stille sig tilfreds. 

Kampstart: 13.30 d. 10. september 2016 – Stadion: Old Trafford

Argumenter for et uafgjort resultat

Lad mig indrømme, at undertegnede er Manchester United fan, så det er en stor indrømmelse når jeg spår et X. Det vil bestemt være drømme med en hjemmebanesejr, men der er bare mere værdi i X-spillet. For ærlig talt tror vi det er 50/50 om den ender med et 1-tal eller X.

Ofte uafgjort tidligt i sæsonen

Det stærkeste argument er, at man ofte ser uafgjorte kampe tidligt i sæsonen, når de helt store mesterskabsfavoritter mødes. Senest illustreret sidste sæson, hvor United – City mødtes i oktober 2015, en kamp der endte 0-0.

Det samme var tilfældet i efterårets hjemmekamp mellem United og Chelsea. Denne gang blev resultatet 1-1. I øvrigt med Mourinho i spidsen for Chelsea.

Det er altså meget normalt at begge hold kan være tilfredse med X’et, så man holder snor i hinanden – og fordi intet bliver afgjort de første 3 måneder af sæsonen. Det hele bliver først afgjort i april og maj måned.

Begge hold er ubesejrede

Der er heller ikke en finger at sætte på de to holds sæsonstart, der har været intet mindre end fremragende, med 3 sejre. Det ligner alt andet lige en sæson, hvor de “normale” tophold, Manchester United, City og Chelsea skal kæmpe om titlen. Der er i hvert fald allerede pres på de øvrige hold efter flere pointtab.

Tilbage til United – City kampen, hvor to ubesejrede mandskaber mødes. Begge hold ønsker at holde fast i den ubesejrede stime, da det giver en særlig tro på tingene. Samtidig virker styrkeforholdet til at være meget ligeligt, omend det er svært at vide før kampen.

Hvis der skal vælges en vinder…

Hvis der skal vælges en vinder, må det helt klart være Manchester United. De har vundet 2 af de 3 seneste derbyopgør, senest med 0-1 på Etihad Stadium efter scoring af Marcus Rashford.

Værdispillet ligger i X’et, men det kan meget vel ende med hjemmesejr. Du kan eventuelt overveje at spille et handicapspil, med United til at vinde med 1 mål. Sejren bliver næppe større end det.