Opdatering: EM slutrunden er flyttet til 2021 grundet covid-19.

EM 2021 afholdes noget atypisk i 12 forskellige lande, herunder Danmark, hvilket giver dig alle muligheder for at følge landsholdet på nærmeste hold. Hvis de vel og mærke kvalificerer sig.

Vi giver dig alt om EM slutrunden 2021, der bliver den 16. udgave, med semifinaler og finale på Wembley Stadium i London. Få alt du skal vide om slutrunden, herunder spilforslag og generel information om puljerne mm.

Optakt til EM slutrunden 2021

Vi har tidligere skrevet om EM slutrunden i 2016, hvor Thomas Müller og Antoine Griezmann, var vores favoritter til at blive topscorer.

Det endte (heldigvis) med at blive den nyerklæderede Barcelona spiller Griezmann, så forhåbentlig kan vi ramme plet igen. Meget afhænger af hvem der ender i finalen, så det kommer vores forudsigelse til at bære præg af.

Frankrig er skræmmende i øjeblikket, med en andenplads sidste EM og som forsvarende verdensmestre. Det lader tankerne hen på tiden omkring 1998, 2000 og 2002, hvor det franske hold var frygtindgydende og vandt alt.

Der er helt klare hårde konkurrenter i både Tyskland, Portugal og England, med mange lovende unge engelske spillere, det er bare som om den franske bredde og top er bedre. Ingen andre landshold kan mønstre et angreb med Griezmann, Mbappe og Dembele, en midtbane med Kanté, Pogba og N’dombele eller et forsvar med Varane, Umtiti, Lenglet, Laporte m.fl.

Offensivt lader det spanske landshold til at mangle lidt X-faktor, det tyske hold er altid stærke, mens det portugisiske hold er meget afhængige af Cristiano Ronaldo. Positivt for dem er det, at de har både Bernardo Silva og Bruno Fernande som målfarlige midtbanespillere, så de kan sagtens være en lige så stor udfordrer som Spanien.

Hvad med Belgien?

Belgien er ikke blevet nævnt indtil videre, men kom trods alt i semifinalen ved VM slutrunden i 2018. Så de er bestemt en god kandidat og outsider, der ofte kører mere under radaren, sammenlignet med fx. England. Med Sancho, Rashford, Dele Alli og Hudson Odoi, skal deres tid nok komme, men vi tror tidligst det bliver til VM 2022 eller EM 2024.

EM 2021 Spilforslag

EM favoritten: Frankrig

Aktuelt odds: 4.50

Sidste EM slutrunde var Frankrig vores favorit, men de endte (desværre) med at tabe finalen til Portugal. Et ret uheldigt nederlag, for dem der så kampen, hvorfor det kun var lige ved og næsten.

Siden har de vundet VM 2018 og du finder ikke en stærkere trup i øjeblikket. De er derfor helt forståeligt favoritter, efterfulgt af England (odds 5.50), Tyskland (odds 8.00) og Spanien (odds 8.00), samt vores outsider Belgien.

Vi mener kontinuiteten og kvaliteten på det franske landshold kommer til at gøre udslaget, i modsætning til England og Spanien, hvor der har været lidt fornyelser i truppen, med nye yngre ansigter.

England med lille hjemmebane

England har en lille hjemmebane, da både semifinalen og finalen spilles på Wembley Stadium og det må alt andet lige forventes at være en fordel. Hvis de vel og mærke kan håndtere det enorme pres og tårnhøje forventninger fra det britiske folk.

Mange af profilerne på holdet har ikke prøvet at vinde store titler før, men blot været tæt på. Harry Kane, Dele Alli, Sancho, Maguire er alle profiler uden triumfer på CV’et. Vi tror det unge mandskab, kombineret med den manglende erfaring gør, at de ikke formår at komme helt til tops. Men vi forventer de som minimum når semifinalen.

EM outsideren: Belgien

Aktuelt odds: 8.00

Vores foretrukne outsider er Belgien. De har ikke vundet titler længe, så det må være fair at putte dem i outsider-kategorien. Her er Belgien vores bedste bud, da deres landshold er mere sammentømrede, erfarent og med profiler der kan afgøre tingene.

De Bruyne og Hazard er to af de bedste offensivespillere i Europa, nok kun overgået af Cristiano Ronaldo og Mbappe, så de har rigtig meget kvalitet oppe foran. Noget der gennemsyrer hele truppen, der fremstår som ét af de mest komplette.

EM 2021 grupper

Gruppe A

 1. Italien
 2. Schweiz
 3. Tyrkiet
 4. Wales

Gruppe B

 1. Belgien
 2. Danmark
 3. Rusland
 4. Finland

Gruppe C

 1. Holland
 2. Ukraine
 3. Østrig
 4. Makedonien

Gruppe D

 1. England
 2. Kroatien
 3. Tjekkiet
 4. Skotland

Gruppe E

 1. Spanien
 2. Polen
 3. Sverige
 4. Slovakiet

Gruppe F

 1. Tyskland
 2. Frankrig
 3. Portugal
 4. Ungarn

Vi vil løbende opdateret artiklen, i takt med at vi nærmer os EM slutrunden, der bl.a. afholdes i Danmark.

Opdateret 18. januar 2021