Denne artikel indeholder annonceret indhold

Spil er populært som aldrig før, for spil i alle afskygninger har opnået en fantastisk guldalder, hvor de har lokket alle – ung som gammel – med på bølgen. Er du ikke helt overbevist endnu, forklarer vi her, hvorfor spil kan gøre meget godt for dig.

Spil for enhver

En af grundene til, at spil har fået en stor renæssance, er, at der simpelthen er spil for enhver. Det inkluderer for eksempel:

      Brætspil – alt fra strategi til selskabsspil og børnespil

      Kortspil – alt fra de klassiske familievenlige ”31” og ”500” til de mere taktisk krævende spil som whist

      Terningspil – alt fra evergreen’en yatzy til de helt børnevenlige

      Computerspil – alt fra skydespil til eventyrspil, actionspil og strategispil

      Online spil – alt fra casino med spillemaskiner til mindre telefon-spil

De mange muligheder gør, at du helt sikkert kan finde en spilform, der tiltaler dig. Inden for hver af de listede kategorier findes der et væld af underkategorier, så der vil være noget for alle interesser.

Det er udfordrende

En stor gevinst ved spil er påvirkningen af hjernen. Hjernen har brug for at blive stimuleret og brugt til noget fornuftigt, og meget af det moderne tidsfordriv aktiverer ikke hjernen, som den har godt af. For meget tv og sociale medier sætter nemlig ikke hjernen på arbejde, og derfor kan det blive tom underholdning.

Med spil forholder det sig anderledes, for de stiller krav til dig – og det gør de på alle niveauer, hvilket betyder, at både børn, vokse og ældre bliver udfordret på et plan, der passer til dem. Når du spiller, skal du hele tiden løse opgaver, lægge strategi eller tænke over udfald, og den slags udfordringer er den bedste næring, du kan fodre dine kognitive sanser med. Det behøver ikke være hardcore udfordringer – også de mere hyggelige har en god effekt på hjernen.

Det samme gælder, når du løser kryds og tværs eller sudoku, for her bliver hjernen kontinuerligt udfordret på flere områder. Så er du mere til rolige spil-udfordringer, er denne type ”spil” også en god investering.

Det kan være socialt

Der kan også være et skønt socialt element i spil – for eksempel når familie og venner samles rundt om bordet. Her kan I spille samtidig med, at I snakker og socialiserer. Du kan tillige spille online mod venner, hvorved det sociale også dyrkes.

Det er hyggeligt og sjovt

Endelig er spil hyggeligt og sjovt. Mens du lærer og måske er social, så har du det også sjovt. Langt de fleste spil har elementer af noget underholdende over sig, og når du føler glæde, stiger niveauet af glædeshormoner i din krop, hvilket bidrager til en mere langvarig lykke – både på den korte og lange bane.